Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

De 5 beste SD-WAN-leveranciers van 2020

De 5 beste SD-WAN-leveranciers van 2020
13 February 2020 19:46 uur

Routergebaseerde WAN’s blijken zeer complex te zijn voor de huidige multi-cloud en mobiele bedrijfsomgeving. Veel bedrijven zijn hun netwerken aan het vernieuwen ten gunste van SD-WAN-technologie, gedreven door het feit dat multi-cloud netwerken cruciaal zijn geworden voor hun cloud-gedreven onderneming. Nu de onderneming migreert naar cloud-gebaseerde toepassingen, neemt de vraag naar bandbreedte toe, waar traditionele WAN-oplossingen (zoals MPLS) moeite mee hebben om tegen aanvaardbare kosten en flexibiliteit te voldoen. Ondernemingen erkennen het belang van geïntegreerde beveiliging en SD-WAN omdat ze veilige SD-WAN-oplossingen selecteren om de complexiteit te verminderen en de beveiligingspositie van hun organisatie te verbeteren.

Er zijn veel SD-WAN-leveranciers met verschillende achtergronden zoals beveiliging, routing en WAN-optimalisatie. Elk van hen brengt zijn eigen voor- en nadelen met zich mee. De beste SD-WAN-oplossingen moeten niet alleen ononderbroken prestaties bieden, maar moeten ook worden versterkt met SD-WAN-beveiligingsfuncties, vooral voor die filialen die directe internettoegang tot online en cloud-gebaseerde bronnen hebben. Dus wat moet je zoeken in SD-WAN-leveranciers?

De SD-WAN-leveranciers bundelen de SD-WAN-mogelijkheden met andere functies, namelijk beveiliging. Hun netwerkmogelijkheden (en differentiators) komen vaak aan het licht via hun beheerconsoles. Maar eenvoudig gezegd is er geen enkele out-of-the box oplossing als het gaat om het vinden van de ‘juiste’ SD-WAN-leverancier. Wanneer je de weg bewandelt om de beste SD-WAN-leverancier te selecteren, zou dit overzicht van de beste SD-WAN-leveranciers in 2020 moeten helpen. We hebben gekeken naar degenen die zich in 2019 met succes hebben gedifferentieerd door een geavanceerd en innovatief portfolio van topkwaliteit SD-WAN-oplossingen aan te bieden.

1. Juniper Networks Contrail

Met Kunstmatige Intelligentie die het netwerkspel verandert, gelooft Juniper Networks dat AI het tijdperk van zelfsturende netwerken aanwakkert. Juniper maximaliseert de flexibiliteit met zowel on-premise als cloud-managed serviceopties voor SDN-controle. In 2019 breidde Juniper Networks deze voordelen verder uit met verbeteringen aan het bedrijfsportfolio en kondigde aan dat hun SD-WAN-beheerconsole nu ook de SD-LAN-service omvat.

Hiermee krijgen ondernemingen een vereenvoudigde aanpak voor het beheer van de inzet van hun SD-filialen. In het verlengde van het thema ‘Unified Operations’ heeft Juniper Networks het ook gemakkelijker gemaakt om Wi-Fi netwerken in combinatie met de SD-Branch te bedienen. Hetzelfde portaal voor SD-WAN en SD-LAN kan worden gebruikt om Mist draadloze access points te tonen en de Mist cloud te lanceren voor WLAN provisioning, troubleshooting, management en andere dagelijkse werkzaamheden.

Als het gaat om SD-WAN, schaalt Juniper de kleinste filialen tot de grootste campussen die een 100-Gbps-connectiviteit aan de WAN-rand nodig hebben. De Contrail SD-WANoplossing vereenvoudigt de complexiteit van het bedrijfsbrede netwerk en beheer aanzienlijk. Contrail SD-WAN biedt uniforme beleids- en veiligheidscontroles voor talloze soorten WAN-verbindingen, met ondersteuning van MPLS, breedband, 4G LTE en andere.

Het biedt een dynamische padkeuze om de juiste transportmodus voor de werklast te garanderen. Het Contrail Service Orchestration (CSO) platform maakt het mogelijk om selfserviceportalen te creëren, waardoor het voor klanten/gebruikers eenvoudig is om elk type verbinding te maken zonder ondersteuning van IT-medewerkers of de serviceprovider.

Met zero-touch provisioning (ZTP) verstuur je eenvoudigweg hun CPE naar jouw site voor automatische SD-WAN toegang. Alle filialen en cloud-endpoints worden op deze manier beheerd en centraal ondersteund. Het instellen van policies per site, huurder of per eindgebruiker is pijnloos, snel en eenvoudig. Bron: infradata.nl 12-2-20 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT