Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

De belangrijkste IT-trends van 2018

De belangrijkste IT-trends van 2018
07 February 2018 20:05 uur

Welke krachten zullen in 2018 gaan bijdragen aan digitale transformatie? Hoe hebben een aantal van de voorspellingen voor 2017 de afgelopen twaalf maanden uitgepakt? Ettienne Reinecke, chief technology officer van Dimension Data, kijkt vooruit en blikt terug.

1. KI, machine learning, robotics, VR en AR

Kunstmatige intelligentie, machine-learning, robotics, virtual reality en augmented reality dragen tezamen bij aan overtuigende bedrijfsresultaten. Dit zijn geen nieuwe concepten. We hebben ze tot dusver los van elkaar benaderd, maar we zien steeds meer voorbeelden van manieren waarop de gecombineerde inzet van deze technologieën voor baanbrekende resultaten zorgt.

Zo maakt de logistieke gigant DHL met succes gebruik van machine-learning, kunstmatige intelligentie en augmented reality voor zijn pickingactiviteiten door magazijnmedewerkers van smart glasses te voorzien. De medewerker krijgt zo extra instructies en informatie voor een efficiënter orderpickingproces. Dit heeft bijgedragen aan een hogere productiviteit en meer nauwkeurigheid bij leveringen.

Kunstmatige intelligentie en machine-learning vinden ook hun weg naar de wereld van topsport. Afgelopen zomer heeft Dimension Data tijdens de Tour de France zijn platform gebruikt voor gegevensanalyse met behulp van machine-learning en complexe algoritmen. Hiermee combineerden we live en historische racedata om diepgaandere inzichten te bieden tijdens het 23 dagen durende wielerevenement. Fans konden zich op deze manier een beter begrip vormen van de omgevingen en omstandigheden waarin hun favoriete wielrenners het beste presteerden. Wij waren op onze beurt in staat om voorspellende algoritmes in te zetten. Bron: itexecutive.nl 7-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT