Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

De belangrijkste veranderingen in reporting in 2019

De belangrijkste veranderingen in reporting in 2019
07 January 2019 18:34 uur

De markt voor reporting verandert snel, doordat er steeds meer innovatieve leveranciers en technologieën zijn. Met de ervaring die Toucan Toco wereldwijd heeft opgedaan in meer dan 270 projecten, heeft het bedrijf de zes belangrijkste trends en ontwikkelingen beschreven die dit jaar bepalend zijn in reporting.

In 2018 was er zowel een technologische als culturele verandering in het omgaan met data. Vanuit een technologisch perspectief zijn projecten rond datapreparatie en datastructurering nu heel succesvol. De markt is volwassen geworden. Dit betekent dat het makkelijker is om een goede oplossing te vinden. De culturele verschuiving is te zien in de opkomst van de Chief Data Officer, met name in grote, internationale bedrijven. In 2019 zal 90% van deze organisaties een CDO hebben. Dit illustreert dat de meeste organisaties weten dat data de medewerkers helpen om betere beslissingen te nemen, beter samen te werken en sneller dan ooit informatie te krijgen. Maar ook door (of dankzij) de GDPR realiseren organisaties zich dat de bescherming van data ook essentieel is.

De trends en ontwikkelingen in reporting die Toucan Toco voor 2019 ziet zijn:

 

1. Realtime data voor realtime beslissingen

Grote organisaties hebben doorgaans zoveel data dat het 1 tot 4 maanden kost voordat deze data geschikt is voor gebruik, Dit is waarom reporting in sommige organisaties als nutteloos wordt beschouwd. De informatie die men krijgt voorgeschoteld is gedateerd en niet relevant meer. Om iedereen een stap voor te zijn moet reporting in 2019 realtime zijn. Reporting-oplossingen moeten verschillende databronnen kunnen aanboren om live visualisaties te tonen zodat gebruikers precies zien wat er op dit moment binnen hun afdeling gebeurt en op basis daarvan de juiste beslissingen kunnen nemen.

 

2. De mogelijkheid om open data te integreren met interne databronnen en IoT

Er zijn miljarden verbonden objecten en deze zullen alleen maar toenemen. Maar deze objecten zorgen ook voor nieuwe vragen. Bijvoorbeeld: hoe maak je data uit 20 tot 50 connected databronnen inzichtelijk met een enkele toepassing? Datavisualisatie en reporting vormen hierop het antwoord. Ook proberen grote organisaties verschillende databronnen te integreren om een beter beeld te krijgen van hun activiteiten. De meeste retailers zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in de impact van het weer op de resultaten van hun winkels. Een platform waarmee je, afhankelijk van je rol en positie, alle data kunt verzamelen en visualiseren zal een van de zaken zijn waar bedrijven in 2019 de meeste behoefte aan zullen hebben. Bron: resellersbusiness.nl 7-1-19 Lees verder>>>>

 

  • Nederland ICT