Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

De link tussen multi-cloud en het klimaat

De link tussen multi-cloud en het klimaat
14 December 2018 07:25 uur

De klimaatconferentie in Polen volgt op eerdere overeenkomsten gesloten in Kopenhagen (2009) en Parijs (2015) en is gericht op vooruitgang. Toch is de stemming in mineur. Allerlei politieke belangen spelen de hoofdrol terwijl de wetenschap blijft roepen om daadkrachtige acties. Meer dan ooit is de blik op het bedrijfsleven gericht, vooral op de tech-ondernemers, om verandering op gang te brengen.

Het ontwikkelen van een solide basis voor duurzame lange-termijnmaatregelen vraagt om verbindingen, datamining en de mogelijkheid realtime te reageren. Er is behoefte aan digitale en fysieke infrastructuren die in staat zijn veranderingen op te vangen, die gericht zijn op toekomstige ontwikkelingen en innovaties aansturen. Onzekerheid is een valkuil voor bedrijfsstrategieën, en klimaatverandering is een zeer onvoorspelbare ontwikkeling. We moeten het probleem daarom vol aanvallen, ondersteund door de data die we wel hebben en gesteund door positief optimisme.

Helpende hand van multicloud

De inzet van intelligente computing-technologie is onmisbaar. Het is een van de krachtigste middelen voor digitale transformatie. De cloud kan de weg vrijmaken voor ongekende innovatiekracht, betere investeringen en besparing op middelen. Meer dan een traditioneel netwerk. Dit geldt nog meer voor een multicloud-aanpak. Door verschillende cloudserviceproviders te gebruiken, zijn apps snel uit te rollen in de op dat moment optimale omgeving. Het stelt bedrijven in staat aansturing te harmoniseren en consistent te maken over alle clouds heen, zodat privacy-beleid, data-lifecycles, wetgeving en security-maatregelen consequent worden doorgevoerd. Bron: computable.nl 12-12-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT