Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

De vijf technologietrends van 2019: Meer, sneller en krachtiger

De vijf technologietrends van 2019: Meer, sneller en krachtiger
08 January 2019 08:42 uur

Nu we aan het begin staan van het jaar jaar 2019 kunnen we concluderen dat het afgelopen jaar in het teken stond van allerlei opwindende technologieën, waarbij bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, machine learning en cloud nog meer terrein hebben gewonnen. Mensen zoals ik, die dol zijn op technologie en wat je ermee kunt doen, beleven de laatste jaren prachtige tijden. Maar welke technologieën en trends zullen we in 2019 tegenkomen? Ik heb mijn gedachten hierover op papier gezet.

1. Kunstmatige intelligentie en machine learning

Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn nog steeds technologieën die in hun kinderschoenen staan. Ik verwacht dat deze technologieën veel volwassener zullen worden en ook op grotere schaal worden ingezet in 2019. De ontwikkeling zal onder meer leiden tot een grotere efficiëntie en optimalisatie van apps en apparaten die we dagelijks gebruiken. Zo kan hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden nu bijvoorbeeld goed anticiperen op stroomverbruik op basis van verbruikspatronen. Dit levert aanzienlijke besparingen op aangezien men kan voorspellen wanneer het het goedkoopst is om elektriciteit in te kopen.

We zullen ook zien dat kunstmatige intelligentie en machine learning worden gebruikt in grote bedrijfssystemen om zowel de automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker als het kennisniveau te vergroten, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om inzichten te verwerven of strategische beslissingen te nemen op basis van (zetabytes aan) gegevens. Uiteindelijk zullen deze zaken leiden tot betere bedrijfsresultaten en veel betere ervaringen voor de eindgebruikers.

2. 5G vraagt om softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden gedefinieerde datacenters

In de afgelopen jaren hebben we veel gehoord over 5G en hoe deze technologie moet zorgen voor extreem hoge mobiele internetsnelheden. Maar tot nu toe ging het vooral over de plannen. Vanaf nu beginnen we echter serieuze vooruitgang te zien op het gebied van 5G. Wanneer bedrijven optimaal gebruik willen maken van 5G hebben ze echter een softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden gedefinieerd datacenter nodig om ervoor te zorgen dat gegevens snel en massaal kunnen worden verplaatst terwijl ze op de juiste manier worden verwerkt, geanalyseerd, opgeslagen en beschermd. Bron: executive-people.nl 8-1-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT