Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Digitale transformatie gaat vooral over leiderschap

Digitale transformatie gaat vooral over leiderschap
10 April 2018 07:49 uur

Hij is hier niet vaak. En als hij hier is dan is hij doorgaans zo druk bezet dat-ie niet of nauwelijks tijd heeft om met de plaatselijke vakpers te praten. Voor Dutch IT-channel maakte George Kurian, CEO van NetApp, echter graag een uitzondering. En dus togen hoofdredacteur Witold Kepinski en ondergetekende medio maart naar Schiphol-Rijk voor een laatste update over wat zo’n beetje als de enig overgebleven, exclusieve storageleverancier van weleer kan worden bestempeld.

George Kurian straalt deskundigheid en ervaring uit, en die heeft hij ook. Geboren in India studeerde hij aan Princeton en Stanford, en voordat hij bij NetApp terecht kwam werkte hij bij Oracle, McKinsey, Akamai en een kleine negen jaar bij Cisco. Bij NetApp trad hij in dienst in maart 2011. Hij begon als SVP SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden Group. In juni 2015 werd hij benoemd tot CEO en voerde hij NetApp, via een aantal noodzakelijke reorganisaties en focus op een transformerende organisatie, met succes naar diens 25 jarig bestaan in 2017.

Technologie alom ingezet

En ja, anno 2018 doet zijn bedrijf weer goede zaken, stelt Kurian tevreden vast. “We boeken substantiële vooruitgang wat onze marktaandelen betreft, en verdienden de status van nummer één leverancier van flash-storage in diverse landen, waaronder de Benelux. Daarnaast voeren we veel nieuwe gesprekken met klanten over de noodzakelijke digitale transformatie van hun organisaties en de rol van data daarin. Hoe wij, samen met onze partners, hen kunnen helpen bij het verwezenlijken van een datacentrisch businessmodel ter verhoging van hun bedrijfssucces.” Bron: executive-people.nl 10-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT