Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Dit zijn de NetApp-voorspellingen voor 2019

Dit zijn de NetApp-voorspellingen voor 2019
09 January 2019 19:40 uur

Nu we aan het begin staan van 2019 valt het op dat trends in zowel de zakelijke als technologische wereld dezelfde thema’s volgen. Zo is artificial intelligence (AI) het kloppende hart van innovaties, databeheer en het leveren van applicaties en diensten voor de edge, de core en de cloud. Ook groeit containerisatie steeds verder uit tot een onmisbare technologie. En neemt de intelligentie van internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of things-apparaten (IoT) op de edge toe. Developers bevinden zich in het midden van al deze transformaties. Want op basis van hun eigen eisen worden nieuwe technologieën en paradigma’s ontwikkeld. Hiervan moeten de developers later zelf weer alle ins en outs kennen. Dit, om op lange termijn concurrentievoordeel te creëren.

1 AI zal vooral aanwezig zijn in cloudstructuren

AI-technologie staat nog steeds in de kinderschoenen. Het zal de taak krijgen om bergen aan data te verwerken, waarvan de meeste data zich in public clouds bevindt.De hoeveelheid AI-softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en servicetools – veelal in de cloud – groeit gestaag. Dat maakt de ontwikkeling van AI-applicaties steeds eenvoudiger. En het zorgt ervoor dat ze hogere prestaties en meer schaalbaarheid (zowel on- als off-premise) kunnen leveren en een betere ondersteuning bieden voor meerdere datatoegangsprotocollen en gevarieerde nieuwe dataformats. De infrastructuur die AI-workloads ondersteunt, moet daarom ook snel, veerkrachtig en geautomatiseerd zijn. Maar hoewel AI het toekomstige strijdveld is voor infrastructuurleveranciers, zullen de meeste nieuwe ontwikkelingen gericht zijn op de cloud.

2 IoT: vergeet het ‘phone home’-principe

Edge-apparaten worden steeds slimmer. Hierdoor kunnen ze realtime beslissingen nemen over verwerking en applicaties.
Traditionele IoT-apparaten zijn ontwikkeld volgens het ‘phone home’-principe. In andere woorden: data verzamelen, deze verzenden voor verwerking en vervolgens wachten op verdere instructies. Maar zelfs met de opkomst van 5G-netwerken kunnen realtime-beslissingen niet wachten totdat gegevens van en naar de cloud of een datacenter zijn verzonden. Bovendien neemt de groei van data steeds sneller toe. Dit betekent dat het verwerken van gegevens dicht bij de klant moet gebeuren. Hierdoor stijgt de vraag naar dataverwerkingsmogelijkheden op de edge. Wat IoT-apparaten en -applicaties met ingebouwde diensten, zoals data-analyses en -reductie, weer dwingt om beter, sneller en slimmer te beslissen over welke data onmiddellijke actie vereist, welke data terug naar de core moet of naar de cloud en welke data weg kan. Bron: blogit.nl 9-1-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT