Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Eerste drie ziekenhuizen aangesloten op Zorgplatform

Eerste drie ziekenhuizen aangesloten op Zorgplatform
23 March 2017 13:59 uur

Het HagaZiekenhuis, het LangeLand Ziekenhuis en het Reinier de Graaf van de Reinier Haga Groep sluiten als eerste ziekenhuizen aan op Zorgplatform. Zorgplatform is een service waarop alle zorgorganisaties in Nederland zich kunnen aansluiten, ook als ze verschillende IT-systemen hebben. De drie launching customers en ontwikkelaar ChipSoft zetten vorige week donderdag tijdens de vakbeurs Zorg&ICT in Utrecht hun handtekening voor de samenwerking.

Zorgplatform ondersteunt zorgverleners bij het onderling verwijzen van patiënten, de onderlinge overdracht van patiënten, de gezamenlijke behandeling (shared care), het meekijken en consulteren van en naar elkaars patiënten en bij zorg op afstand.

Voor de ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep, die bestuurlijk gefuseerd zijn, worden zorgtaken voor een aantal gebieden opnieuw verdeeld over de drie locaties. Zorgplatform is een belangrijk middel om de onderlinge samenwerking verder te ontwikkelen. “In Zoetermeer zal bijvoorbeeld de orthopedie geconcentreerd worden, laagvolume oncologische ingrepen in Delft en complexe vaatchirurgie in Haga”, licht directievoorzitter Erik Booden van het Langeland toe. “Op alle locaties moeten de gegevens van de patiënt optimaal toegankelijk zijn voor de borgverleners.” Bron: skipr.nl 23-3-17 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect