Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

EMEA midden in vuurlinie van steeds complexere DDoS-aanvallen

EMEA midden in vuurlinie van steeds complexere DDoS-aanvallen
16 April 2018 07:30 uur

DDoS-aanvallen vinden steeds vaker plaats, worden complexer en vonden in 2017 voornamelijk in EMEA plaats. Dat blijkt uit een rapport van F5 Labs, de onderzoekstak van F5 Networks. Het Security Operations Center (SOC) in Polen, zag een groei van 64 procent in aanvallen. Van alle aanvallen was meer dan 51 procent gericht op bedrijven en instellingen in EMEA.

Op zichzelf staande aanvallen vonden wat minder plaats, terwijl juist meervoudige aanvallen groeiden. Opvallend is de relatieve daling van aanvalskracht. Het SOC rapporteerde aanvallen van zo’n 100 Gpbs tot enkele boven de 400 Gbps. De belangrijkste aanval had een kracht van 62 Gbps. Dit suggereert een beweging naar meer geavanceerdere aanvallen op de applicatielaag van het OSI-model (laag 7), die mogelijk effectiever zijn en met minder bandbreedte afkunnen.

Tweederde van de DDoS-aanvallen waren multifactor en vereisten vergaande tegenmaatregelen en kennis om ze te stoppen. De groei in aanvallen ging dan ook gepaard met de toename van tegenmaatregelen als Web Application Firewall (meer dan 100 procent groei vorig jaar), anti-fraude oplossingen (76 procent) en anti-DDoS tools (58 procent). Bron: beveiligingswereld.nl 16-4-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT