Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things

Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things
10 August 2018 07:18 uur

Binnen organisaties is sprake van tegenstrijdige en onrealistische interpretaties van de beveiliging van het Industrial InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things (IIoT). Endpoints worden gezien als de kwetsbaarste schakel in de beveiliging, hoewel er verwarring bestaat over wat nu precies een endpoint is.

Dit zijn de belangrijkste conclusies van het 2018 SANS Industrial IoT Security Survey Report, dat vraagstukken in kaart brengt over de beveiliging van het snelgroeiende gebruik van het IIoT. Het IIoT is een onderdeel van het InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things dat verband houdt met het gebruik van verbonden apparaten binnen vitale infrastructuren in de energiewereld, maakindustrie, olie- en aardgasindustrie, transportwereld en gezondheidszorg. Volgens de prognoseszal het aantal IoT-apparaten verdrievoudigen van 23,14 miljard in 2018 tot 75,44 miljard in 2025.

Steeds meer verbonden apparaten
Volgens het onderzoeksrapport van het SANS Institute verwachten de meeste bedrijven dat het aantal verbonden apparaten binnen hun organisatie met  tien tot 25 procent zal groeien. Door deze snelle groei zal het aantal systemen waarmee IIoT-apparaten zijn verbonden grofweg elke drie tot zeven jaar verdubbelen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de complexiteit van netwerken zal toenemen doordat informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) sterker verweven raken. Verder zal er sprake zijn van een sterkere vraag naar bandbreedte en een prangende behoefte aan personeel met kennis van best practices op beveiligingsgebied die betrekking hebben op het ontwerp, de implementatie en het beheer van IIoT-systemen. Bron: managersonline.nl 10-8-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT