Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Europese CIO’s lopen voorop in digitalisatie

Europese CIO’s lopen voorop in digitalisatie
11 January 2019 08:25 uur

Europese CIO’s lopen voorop als het gaat om het opschalen van digitale initiatieven en het investeren in nieuwe digitale business. Dat met Gartner op basis van een nieuw onderzoek. Digitale bedrijvigheid in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is op een belangrijk punt aangeland: volgens Gartner’s CIO Agenda 2019 is 35 procent van de onderzochte CIO’s in EMEA klaar om hun digitale initiatieven op een bredere schaal te ontplooien. Dat is 20 procent meer dan vorig jaar. Gartner’s jaarlijkse wereldwijde enquête omvatte 3.100 CIO’s in alle belangrijke industrieën, waaronder 921 respondenten in 53 EMEA-landen.

“CIO’s in EMEA lopen voorop als het gaat om het binnenhalen van de resultaten van digitale initiatieven”, zegt Andy Rowsell-Jones, een VP en Research Director van Gartner. “Hun succes in het streven naar schaalvergroting is hoger dan bij hun CIO-tegenhangers in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië/Pacific. Om de toepassing van ‘digital’ op schaal binnen hun organisatie te bevorderen, zorgden 64 procent van de EMEA CIO’s voor een betere samenwerking met de business en verminderde 46 procent de silo’s en de interne complexiteit.”

Echter, het creëren of uitbreiden van digitale business vereist meer actie. Cybersecurity en risicomanagement moeten ook worden herzien. Mobiel, cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af., sociale netwerken en het IoT, evenals de toenemende regelgeving op het gebied van compliance, zijn enkele van de factoren die de noodzaak van deze bedrijfsrevisies bepalen. Bron: cio.nl 10-1-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT