Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Exodus van cloud- en hostingexperts richting Zuid-Duitsland

Exodus van cloud- en hostingexperts richting Zuid-Duitsland
19 March 2019 10:41 uur

Komend weekend start een ware exodus van Nederlandse cloud- en hostingexperts, zij vestigen zich tijdelijk in Zuid-Duitsland. Waarom vertrekken zo veel Nederlanders in deze periode naar Duitsland? Jaarlijks vindt in attractiepark Europa-Park het grootste cloudfestival ter wereld plaats genaamd CloudFest. Hier ontmoeten cloud- en hostingexperts van over de hele wereld elkaar.

Spring break voor de hosting- en cloudindustrie

In een paar dagen tijd wordt de community bijgespijkerd op het gebied van cloud-ontwikkelingen, vinden er hackatons plaats en kan men tijdens diners, concerten en feestavonden volop netwerken. Omdat iedereen een paar dagen in het op één na grootste attractiepark van Europa bivakkeert, is er meer vrije tijd op CloudFest dan op ieder ander event dat georganiseerd wordt voor de sector. Als het weer dan ook nog meezit – en dat lijkt het geval te zijn voor de 2019 editie – zou je CloudFest de “spring break” voor de hosting- en cloudindustrie kunnen noemen.


Dutch Night @CloudFest
Het grootste deel van de Nederlandse delegatie is maandag 25 maart te vinden op Dutch Night @CloudFest. Deze borrel, georganiseerd door branchevereniging ISPConnect, trapt het festival in Duitsland traditiegetrouw af. Ook Else van Nieuwkerk, Business Development Manager bij Nederland ICT reist af naar Duitsland: “Voor mij is het de eerste keer dat ik CloudFest bezoek. Een mooie gelegenheid om de groeiende Nederlandse cloud- en hostingsector bijna in zijn geheel te ontmoeten. Ik kijk er naar uit om met hen te sparren over de kansen en uitdagingen binnen hun business.”

ISPConnect organiseert dit jaar voor de vijfde keer Dutch Night @CloudFest. Simon Besteman, Directeur van ISPConnect: “De borrel is ieder jaar weer een succes. Dit jaar belooft de grootste editie ooit te worden: we verwachten meer dan 500 bezoekers. Ik ken heel wat mensen die alleen voor deze borrel naar Duitsland komen. Maar voor de groep die langer blijft dan één dag organiseren we ook dagelijkse meeting points en een diner in het dorp naast Europa-Park. Het wordt gegarandeerd gezellig!”


Samen organiseren

ISPConnect krijgt hulp van sponsoren om alle Nederlandse activiteiten tijdens CloudFest te financieren. De branchevereniging is dankbaar en trots dat zoveel mooie bedrijven uit de community willen helpen met de organisatie. Veeam, NDIX, maincubes, Nederland ICT, Ynvolve, Kingston, HPE, Nutanix, Insight, Xolphin en Maxcom zijn dit jaar de trotse sponsoren van Dutch Night @CloudFest.  Bron: ISPConnect 19-3-19
  • Nederland ICT