Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Extra personeel geen garantie voor betere security

Extra personeel geen garantie voor betere security
20 April 2018 04:43 uur

Bijna de helft van de Nederlandse securityprofessionals is van plan om het komende jaar personeel aan te nemen voor een snellere en effectievere vulnerability response – het reageren op vulnerabilities. Maar uit onderzoek door het Ponemon Institute in opdracht van ServiceNow blijkt dat meer mensen aannemen niet per definitie zorgt voor betere security. Wanneer de achterliggende patching-processen niet worden aangepakt, wordt het securitybeleid niet verbeterd door simpelweg meer personeel aan te nemen.

Bedrijven worstelen met patchen omdat ze gebruikmaken van handmatige processen en niet kunnen prioriteren. Het onderzoek Today’s State of Vulnerability Response: Patch Work Demands Attention laat zien dat efficiënte processen voor vulnerability response belangrijk zijn omdat tijdig patchen de meest succesvolle tactiek is voor bedrijven om security breaches te voorkomen.

ServiceNow heeft bijna 3.000 securityprofessionals in negen landen, waaronder 340 uit Nederland, gevraagd naar de effectiviteit van de tools en processen die zij gebruiken om te reageren op vulnerabilities. Vulnerability response is het proces dat bedrijven gebruiken om fouten in de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden die zouden kunnen dienen als aanvalsvectoren te prioriteren en te herstellen. Bron: beveiligingswereld.nl 20-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT