Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

FCA en DDA: Actieplan regering digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans

FCA en DDA: Actieplan regering digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans
19 July 2018 05:46 uur

Het nieuwste actieplan digitale connectiviteit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geeft blijk van een gezonde ambitie, maar mist balans. Dat stellen de branche organisaties Fiber Carrier Association (FCA) en de Dutch Data Center Association (DDA) in reactie op het plan.

De organisaties zijn blij met het streven om iedereen in Nederland snel internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) te bieden in 2023. In het plan is begrijpelijkerwijze veel aandacht voor 5G, maar connectiviteit is niet zuiver een mobiele aangelegenheid. Voor een succesvolle uitrol zal er ook veel nieuwe glasvezel moeten worden aangelegd, evenals voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie en Nederland als digitale hub van Europa.

Vaste netwerken

In het actieplan blijft onderbelicht welke belangrijke rol glasvezel speelt bij de uitrol van 5G. Zonder glasvezelnetwerken is 5G simpelweg niet mogelijk. Elke zendmast die nodig is in een toekomstig 5G netwerk moet verbonden worden via een glasvezelverbinding. Deze glasvezelnetwerken transporteren de mobiele data van- en naar datacenters. Bron: ictmagazine.nl 17-7-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT