Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Fitbit en Google kondigen cloudsamenwerking aan

Fitbit en Google kondigen cloudsamenwerking aan
02 May 2018 20:19 uur

Fitbit heeft plannen aangekondigd om de Cloud Healthcare API van Google te gebruiken om gebruikersgegevens beter te verbinden met medische dossiers. Hiermee hoopt het bedrijf  een nieuwe slag te slaan in de gepersonaliseerde patiëntenzorg en tegelijkertijd zijn eigen bereik in de markt voor gezondheid en wearables te vergroten.

De devices van Fitbit dienen aangesloten te worden op de systemen voor elektronisch patiëntendossiers (EPD), met als doel zorgverleners in staat te stellen gezondheidsgegevens van de patiënt rechtstreeks van het apparaat af te lezen. Het bedrijf legt uit dat de draagbare producten voor gedragsveranderingen zorgt, zodat de gezondheid en welzijn verbetert. Door gebruik te maken van de kennis van Google wordt gehoopt een grotere doelgroep over de hele wereld te bereiken, om tegelijkertijd de mogelijkheden voor gebruikers en de gezondheidszorg te verbeteren.

Samenwerking met Google

Het cloudgegevensopslagplatform van Google is grotendeels gecertificeerd conform de Amerikaanse Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPPA), die het gebruik van medische dossiers regelt. Daardoor hoeft Fitbit geen eigen systeem te bouwen dat voldoet aan de wet. Bovendien hopen de twee bedrijven dat de samenwerking een beter beheer van medische gegevens mogelijk zal maken. De patiënt en medische professionals kunnen door de plannen van Fitbit en Google in de toekomst beter samenwerken. Bron: techzine.nl 2-5-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT