Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Freshworks stijgt naar nummer 16 in de 2020 Forbes Cloud 100

Freshworks stijgt naar nummer 16 in de 2020 Forbes Cloud 100
24 September 2020 16:05 uur

Freshworks, het softwarebedrijf voor klantenbetrokkenheid, is gestegen naar een 16e plek in de Forbes 2020 Cloud 100, samen met andere visionairs uit de branche zoals Snowflake, Stripe en Asana. Het is het vierde jaar op rij dat Freshworks wordt erkend op deze lijst van de top 100 van particuliere cloudbedrijven wereldwijd, die Forbes samen met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures heeft gepubliceerd.

“De sterk toenemende vraag naar cloudtechnologieën maakt de vermelding van Freshworks in de Forbes Cloud 100-lijst waardevoller dan ooit, en bewijst dat onze strategie onderscheidend is ten opzichte van anderen”, aldus Girish Mathrubootham, CEO en oprichter van Freshworks. “Onze flinke sprong naar boven in de lijst is een bewijs van de creativiteit en het doorzettingsvermogen van ons hele team en de innovaties die we het afgelopen jaar hebben gemaakt – wat onderstreept dat technologie die gericht is op het opbouwen van ultieme klantrelaties nu belangrijker is dan ooit.”

Freshworks verscheen in 2017 voor het eerst in de lijst op nummer 95, sprong naar de 60e positie in 2018, werd nummer 40 in 2019 en staat dit jaar dus op de 16e plek van de Forbes Cloud 100. Bessemer Venture Partners ontving voor het strenge selectieproces honderden inzendingen van cloud startups. Het jurypanel, bestaande uit CEO’s van publieke cloudbedrijven, beoordeelde vervolgens alle gegevens en selecteerde daarna de top 100 van particuliere cloudbedrijven wereldwijd. Tijdens het beoordelingsproces werd gekeken naar vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte waarde (30%), operationele statistieken (20%) en mensen & cultuur (15%).

“Het private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers-ecosysteem blijft aan populariteit winnen door de groeiende behoefte aan snelle digitale transformaties. Hierdoor is de concurrentie om op één van de plekken in de Cloud 100-lijst te landen groter dan ooit”, aldus Byron Deeter, een topcloudinvesteerder en partner bij Bessemer Venture Partners. “Private cloudwaarderingen worden steeds groter naarmate de vraag van de markt naar cloud verder toeneemt. In de afgelopen vijf jaar is de gemiddelde Cloud 100-waardering met maar liefst 250 procent gegroeid, van $1 miljard in 2016 tot $2,7 miljard in 2020. Deze Cloud 100 van 2020 bevat zelfs meer dan 87 private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers unicorns! Zij vertegenwoordigen de absolute top van het huidige cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af.-landschap, en zullen ongetwijfeld in de voetsporen treden van vele gewaardeerde Cloud 100-alumni. Meer dan een derde van de bedrijven van de Cloud 100 zijn uit de markt gestapt via strategische M&A, financiële M&A of Initial Public Offering.”

“Binnen de uitdagingen die deze tijd met zich meebrengt, verandert de behoefte aan digitaal in een keiharde noodzaak, waardoor het tempo van de innovatie versnelt. Bedrijven over de hele wereld, in alle sectoren en branches, moeten nu cloudtechnologieën toepassen om hun digitale transformatie mogelijk te maken”, aldus Matt Garratt, Managing Partner, Salesforce Ventures. “Er zijn enorm veel kansen en mogelijkheden voor cloud. Momenteel zijn er meer dan 25 publieke SaaS-bedrijven die op meer dan $10 miljard worden getaxeerd – vijf jaar geleden waren dat er slechts drie. Alle sectoren, van security tot retail tot gezondheidzorg krijgen te maken met disruptie en worden steeds digitaler. Salesforce Ventures is trots om al voor het vijfde jaar op rij samen met Bessemer Venture Partners en Forbes bedrijven te erkennen die niet alleen voorspellen wat er komt, maar ook werken aan de toekomst”.

“Al vijf jaar rangschikken we de beste en slimste opkomende bedrijven in de cloudsector”, zegt Alex Konrad, Forbes-editor van The Cloud 100. “Met zoveel snelgroeiende cloud-bedrijven, van data-infrastructuur tot marketing, was het dit jaar moeilijker dan ooit om de Cloud 100-lijst samen te

stellen. We feliciteren alle bedrijven die een plek in de lijst hebben weten te bemachtigen en niet te vergeten de 20 Rising Stars honorees die klaar staan om zich bij daarbij aan te sluiten!”

De Forbes 2020 Cloud 100 en 20 Rising Stars lijsten worden online gepubliceerd op  www.forbes.com/cloud100 en verschijnen in de september 2020-editie van Forbes magazine.

De Cloud 100 en de 20 Rising Stars bedrijven worden dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de virtuele Cloud 100 publiekelijk erkend met interessante gesprekken van top cloud CEO’s op thecloud100.com. De sessie is on demand beschikbaar en wordt gehost door Bessemer Venture Partners, Salesforce Ventures, en Forbes. Een speciaal dankwoord aan onze virtuele event sponsors Amazon Web Services (AWS), Bank of America, Cooley, FuelxMcKinsey, Goldman Sachs, J.P. Morgan, Morgan Stanley, Nasdaq, Qatalyst Partners, Silicon Valley Bank, Simon-Kucher & Partners, en WisdomTree. Bron: emerce.nl

  • Nederland ICT