Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Garantibank besteedt it-beheer uit aan Cegeka

Garantibank besteedt it-beheer uit aan Cegeka
27 March 2018 13:53 uur

GarantiBank International, een middelgrote, in Europa actieve bank uit Amsterdam, besteedt het beheer van zijn it-infrastructuur uit aan Cegeka. Daarbij zal de ict-dienstverlener de omgeving overzetten naar een hybride cloudomgeving. Ook richt Cegeka voor de ruim tweehonderd medewerkers van de bank een nieuwe digitale werkplek in op basis van Microsoft Office 365.

Het overdragen van het beheer van de it-infrastructuur is een omvangrijke operatie, die eind 2018 moet zijn afgerond. Het contract voor onbepaalde tijd heeft een omvang van enkele miljoenen euro’s. Er gaan ict-medewerkers over van de bank naar Cegeka.

Volgens Alex Hurkmans, chief digital officer (cdo) van Garantibank International, is eind 2016 gekozen voor een it-strategie waarbij gekeken is welke eigen diensten toegevoegde waarde opleveren voor de klanten voor de bank en welke diensten beter bij een externe partij kunnen worden ondergebracht. Daarbij is geconstateerd dat het beheren van een it-infrastructuur geen kernactiviteit voor de bank is en kan worden uitbesteed. Bovendien wil de bank op dit vlak af van de vaste it-kosten en overstappen naar schaalbare it-infrastructuur met een flexibelere service en onderliggend variabel kostenmodel. Bron: computable.nl 27-3-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect