Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Geef beveiliging eens voorrang

Geef beveiliging eens voorrang
05 February 2018 19:27 uur

Als we kijken naar cybersecurity, is het behoud van een stabiel en beschikbaar netwerk altijd het voornaamste doel geweest van organisaties. Tijd is geld en downtime betekent misgelopen potentiële inkomsten en uitgaven om het systeem weer online te krijgen. Beschikbaarheid krijgt daarom nogal eens voorrang op beveiliging.

De tijd is echter aangebroken om verder te kijken dan alleen stabiliteit. Natuurlijk moeten netwerken online zijn, maar als je beschikbaarheid boven alles stelt, ben je als bedrijf kwetsbaar voor allerlei aanvallen. En het gaat verder dan dat. Het gaat om het waarborgen van integriteit en vertrouwen, zonder daarbij de beschikbaarheid uit het oog te verliezen. Daarvoor is innovatie nodig.

Door enkel te focussen op het voorkomen van bijvoorbeeld DDoS-aanvallen, ben je kwetsbaar voor andere, meer geraffineerde cyberaanvallen. De meeste organisaties monitoren hun netwerken en systemen constant op bekende malware. Maar omdat er nagenoeg dagelijks nieuwe malware online komt en bestaande varianten worden geüpdatet, is dit een gebed zonder eind. Bron: itexecutive.nl 5-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT