Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

‘Geen gedegen rampenplan voor DDoS-aanvallen die het héle internet platleggen’

‘Geen gedegen rampenplan voor DDoS-aanvallen die het héle internet platleggen’
31 January 2018 18:26 uur

De recente DDoS-aanvallen op banken zijn eigenlijk nog maar onschuldige speldenprikken. Met een DDoS-aanval kun je in principe ook het héle internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) platleggen. Zonder een gedegen rampenplan zijn de gevolgen dan niet te overzien. Maar van die risico’s zijn we ons onvoldoende bewust, waarschuwt Aiko Pras, hoogleraar InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) Security aan de Universiteit Twente (UT).

De Universiteit Twente doet sinds vijf jaar onderzoek naar DDoS-aanvallen. Inmiddels is er een team van vijf tot tien mensen.

Bottleneck van een DDoS-aanval is volgens de hoogleraar het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of things: alle ‘slimme’ apparaten die we inmiddels in ons huis hebben, zoals verlichting, zonnepanelen en de thermostaat.

We hebben nu al tientallen van die apparaten in ons huis en dat worden er steeds meer. En ook die zijn te hacken, schetst Pras het doemscenario op de site van Universiteit Twente. “Je hebt niet in de gaten dat je koelkast gehackt is, want hij werkt gewoon. Maar ondertussen zit jouw koelkast wel andere apparaten te bestoken.” Bron: emerce.nl 31-1-18 Lees verder>>>> 

 

  • Nederland ICT
  • ISPConnect