Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Gemalto biedt Google Cloud Platform-klanten mogelijkheden voor gegevensencryptie en sleutelbeheer

Gemalto biedt Google Cloud Platform-klanten mogelijkheden voor gegevensencryptie en sleutelbeheer
04 December 2017 14:11 uur

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging, kondigt vandaag aan dat klanten van Google Cloud Platform de mogelijkheid hebben om zelf hun encryptiesleutels te beheren en er de volledige controle over te behouden op Google Cloud Platform. Gemalto’s SafeNet Luna Hardware Security Module (HSM) en SafeNet KeySecure ondersteunen nu allebei volledig de Customer-Supplied Encryption Key (CSEK)-functie van Google Cloud. Dit betekent dat klanten hun eigen encryptiesleutels kunnen genereren, beheren en gebruiken om gegevens en werk in de Cloud StorageDataopslag die als Cloud Service beschikbaar wordt gesteld en Compute Engine van Google te beschermen.

Uit een recent onderzoek van 451 Research blijkt dat een derde van de organisaties momenteel met vier of meer leveranciers van clouddiensten werkt. De mogelijkheid om alle zaken rondom gegevensencryptie en sleutelbeheer van deze verschillende cloudleveranciers te controleren, geeft bedrijven de garantie dat ze de volledige controle bewaren over hun versleutelde gegevens. Dit zorgt ervoor dat ze hun meest gevoelige informatie kunnen beschermen en aan wet- en regelgeving voldoen.

“Veel cloudleveranciers bieden verschillende vormen van flexibel sleutelbeheer aan, zoals bring-your-own-key (BYOK) en hold-your-own-key (HYOK). Dit is een grote stap bij het helpen van organisaties om het overzicht te behouden over het groeiende aantal cloudgebaseerde toepassingen en diensten. Tegelijkertijd behouden zij de volledige controle over hun encryptiesleutels bij alle cloudleveranciers waar ze een beroep op doen”, zegt Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto. Bron: emerce.nl 4-12-17 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect