Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Gemeenten beter beschermd tegen datalekken en cybercrime

Gemeenten beter beschermd tegen datalekken en cybercrime
16 May 2018 19:54 uur

Gemeenten en andere overheidsinstellingen kunnen zich voortaan beter en sneller beschermen tegen datalekken en cybercrime. Door een combinatie van de softwareprogramma’s van Pepperflow en SEP kunnen ze in één oogopslag zien welke maatregelen ze nog moeten uitvoeren op het gebied van informatieveiligheid en ook hoe ze die moeten uitvoeren.

,,Door de samenwerking combineren we het beste van twee werelden,” zeggen directeur Ingrid van Zeeland van SEP en directeur Jan Post van Pepperflow. ,,Samen zorgen we ervoor dat gemeenten, waterschappen en provincies niets meer over het hoofd zien. Bovendien kunnen ze hiermee op het gebied van informatieveiligheid enorm veel tijd besparen.”

De samenwerking tussen beide bedrijven wordt bekendgemaakt en toegelicht tijdens de jaarlijkse netwerkdag die SEP op 30 mei in Nijmegen organiseert voor Chief Information Security Officers (CISO), Functionarissen Gegevensbescherming (FG) en Privacy Officers van gemeenten en andere overheidsinstellingen.

Op 25 mei gaat de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Wie daarna zijn privacy- en databescherming niet op orde heeft, riskeert hoge boetes. Vorig jaar nog werden 10.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), waarvan 2000 uit het openbaar bestuur. Bron: perssupport.nl 16-5-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT