Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Global Cloud Index: cloudverkeer maakt in 2021 95% uit van al het datacenterverkeer

Global Cloud Index: cloudverkeer maakt in 2021 95% uit van al het datacenterverkeer
06 February 2018 20:16 uur

Cisco publiceert de zevende jaarlijkse Cisco Global Cloud Index (2016-2021). In deze editie gaat de aandacht vooral uit naar datacenter-virtualisatieDe technologie waarbij computerprogrammatuur losgekoppeld wordt van de onderliggende apparatuur waardoor meerdere computerprogramma's gebruik kunnen maken van minder onderliggende apparatuur met als doel besparing op kosten van apparatuur en energie. en cloudcomputing, vanwege hun toenemende belang in de verandering van hoe digitale diensten bij bedrijven en consumenten worden geleverd. 

Uit de studie blijkt dat de groeiende dominantie van clouddiensten op het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) zowel door zakelijke als consumententoepassingen wordt veroorzaakt. Voor consumenten zijn streaming video, sociale netwerken en zoekopdrachten de populairste cloudapplicaties. Zakelijke gebruikers hebben een voorkeur voor enterprise resource planning (ERPEnterprise Resource Planning. Vaak complexe computerprogrammatuur waarin volledige bedrijfsprocessen zijn vastgelegd en informatie benodigd om bedrijfsprocessen te kunnen uitvoeren wordt vastgelegd en verwerkt.), mogelijkheden om samen te werken, data-analyses en andere applicaties voor de digitale onderneming.

Sterke verkeersgroei in multicloud

Door het toegenomen gebruik van cloudapplicaties groeit het datacenterverkeer snel. De studie voorspelt dat het wereldwijde cloud datacenterverkeer in 2021 uitkomt op 19,5 zettabyte (ZB). In 2016 was dit nog 6 ZB (een gemiddelde groei van 27% per jaar van 2016 tot 2021). Wereldwijd zal het cloud datacenterverkeer in 2021 95% uitmaken van het totale datacenterverkeer, tegenover 88% in 2016. Bron: cloudworks.nu Lees verder>>>>

  • Nederland ICT