Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Google gaat niet bieden op contract van Pentagon wegens ‘AI-principes’

Google gaat niet bieden op contract van Pentagon wegens ‘AI-principes’
09 October 2018 18:37 uur

Google heeft besloten niet langer te bieden op JEDI, een groot cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af.-contract van het Amerikaanse miniserie van Defensie. Het contract is mogelijk 10 miljard dollar waard. De internetgigant wil echter niet meer meedoen, omdat het contract mogelijk niet overeenkomt met de principes van het bedrijf over hoe kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt moet worden, meldt TechCrunch.

“We bieden niet op het JEDI-contract omdat we niet zeker weten of het overeenkomt met onze AI-principes. Daarnaast hebben we besloten dat er delen van het contract zijn die buiten het bereik van onze huidige certificaties van de overheid zijn”, aldus een woordvoerder van Google.

Het bieden op het JEDI-contract begon twee maanden geleden en sluit deze week. De voornaamste kandidaat is Amazon, omdat het de private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers van de CIA heeft opgezet. Verder doen waarschijnlijk ook Oracle, Microsoft en IBM mee. Het contract loopt tien jaar. De winnaar wordt waarschijnlijk aan het einde van 2018 bekendgemaakt. Bron: numrush.nl 9-10-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT