Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Google introduceert Cloud Build

Google introduceert Cloud Build
31 July 2018 21:10 uur

Tijdens Google Cloud Next ‘18 in San Francisco heeft Google Cloud Build geïntroduceerd: een volledig gemanaged platform voor continuous integration en continuous delivery (CI/CD). Developers kunnen met het platform applicaties ontwikkelen en testen in de cloud, op grote schaal.

Bij de ontwikkeling van Cloud Build heeft Google veel gesprekken gevoerd met developers en hun wensen en eisen zijn overgenomen in het platform. Het ging hierbij vooral om:

Schaalbaarheid: Cloud Build is gebouwd op de Google Cloud Platform-infrastructuur. Binnen het platform zijn CPU’s beschikbaar van verschillende groottes en de prijzen worden bepaald aan de hand van de behoefte.

Flexibiliteit: Cloud Build is gekoppeld aan onder meer GitHub, GitLab, Cloud Source Repositories en BitBucket. Ook heeft het platform ingebouwde support voor Docker, Maven, Gradle, Bazel, Go en npm.

Security: Cloud Build maakt gebruik van de de security-richtlijnen van Google Cloud Platfom, waardoor gebruikers maximaal inzicht in en controle hebben over hun projecten. Cloud Build draait op een eigen VM, wat het risico verkleint dat informatie wordt gelekt.

Vulnerability scanning vindt automatisch kwetsbaarheden in container images (in alpha voor Ubuntu, Debian en Alpine). Bron: dutchitchannel.nl 30-7-18

  • Nederland ICT