Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Google koopt cloud migratie specialist Velostrata

Google koopt cloud migratie specialist Velostrata
14 May 2018 18:11 uur

Google koopt cloud migratie specialist Velostrata die technologie biedt om cloud migraties uit te voeren naar Google, AWS en Azure.

Eyal Manor, VP Engineering bij Google Cloud meldt in een blog: “Naarmate meer en meer ondernemingen overstappen naar de cloud, hebben velen een eenvoudige manier nodig om van lokaal te migreren en de cloud in hun eigen tempo te gebruiken. Dit helpt hen te profiteren van wat de cloud te bieden heeft: snelheid, schaalbaarheid en toegang tot technologieën zoals geavanceerde gegevensanalyse en machine learning.”

Met Velostrata krijgen Google Cloud-klanten twee belangrijke voordelen aldus Manor: “ze kunnen hun workloads on-the-fly aanpassen voor cloud-uitvoering en ze kunnen hun computerEen apparaat voorzien van een processor, geheugen en opslag dat samen met de ge�nstalleerde software gebruikt kan worden om automatiseringsdiensten af te nemen ontkoppelen van storage zonder dat de prestaties achteruitgaan. Dit betekent dat ze eenvoudig en snel virtuele machine-gebaseerde workloads kunnen migreren, zoals grote databases, bedrijfsapplicaties, DevOps en grote batchverwerking van en naar de cloud. Bovendien kunnen klanten op elk moment controleren of automatiseren waar hun gegevens zich bevinden – op locatie of in de cloud – met slechts een paar klikken.”

Manor besluit: “Deze acquisitie, onder voorbehoud van de sluitingsvoorwaarden, zal bijdragen aan ons brede portfolio aan migratiehulpmiddelen om ondernemingen te ondersteunen bij hun reis naar de cloud. Op die manier kunnen bedrijven hun onboardingproces vereenvoudigen naar Google Cloud Platform en eenvoudig workloads migreren naar Google Compute Engine.” Bron: dutchitchannel.nl 14-5-18

  • Nederland ICT