Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Google opent zesde Europese cloudregio in Zürich

Google opent zesde Europese cloudregio in Zürich
14 March 2019 09:33 uur

Google heeft de opening van zijn zesde Europese cloudregio aangekondigd. Het gaat om Zürich in Zwitserland, wat de negentiende cloudregio wereldwijd is van het bedrijf. De regio bestaat uit drie beschikbaarheidszones, wat betekent dat het uit drie afzonderlijke datacentra bestaat, aldus Silicon Angle.

De drie beschikbaarheidszones zorgen volgens Google zelfs voor workloads met een hoge beschikbaarheid. “Hybride cloudgebruikers kunnen nieuwe en bestaande deployments naadloos integreren met behulp van ons regionale partner ecosysteem en via twee toegewijde, onderling verbonden punten van aanwezigheid”, aldus het bedrijf in een blogbericht.

Verder moet de nieuwe regio toegang met lagere latency tot Google Cloud Platform (GCP) producten en diensten bieden voor organisaties die in Zwitserland werken. Het gaat hierbij onder meer om Compute Engine, Google Kubernetes Engine, Cloud Bigtable, Cloud Spanner en BigQuery. “Het hosten van applicaties in de nieuwe regio kan vertragingen voor eindgebruikers in Zwitserland verbeteren met maximaal 10 milliseconden.” Bron: techzine.nl 13-3-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT