Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Google scherpt beveiliging zakelijke clouddata aan

Google scherpt beveiliging zakelijke clouddata aan
21 March 2018 21:14 uur

Internetgigant Google kondigt nieuwe diensten aan die de data van zakelijke klanten beter moet beschermen. Het gaat om VPC Service Controls. Volgens Google is die dienst speciaal gericht op bedrijven die gebruik maken van beheerde opslag en gegevensverwerking binnen het Google cloud platform. Ict-beheerders moeten eenvoudiger gevoelige data beschermen.

Het gaat volgens Google om een beveiligingslaag die bovenop bestaande beveiliging komt. Zakelijke Google-diensten draaien bijvoorbeeld al op aangepaste hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden met een itan-chipInternet Protocol. De afspraak over de wijze waarop computersystemen via het internet met elkaar communiceren. Vandaag de dag is versie 6 (IPv6) de standaard. Het Internet Protocol (IP) wordt eveneens gebruikt binnen lokale (bedrijfsmatige) netwerken. en gegevens worden versleuteld, maar Google breid de beveiligings- en beheermethoden uit op dataniveau.

Beheerders kunnen bijvoorbeeld op data-niveau een passend beschermingsniveau instellen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld beleid maken om toegang te verlenen op basis van contextuele kenmerken zoals: gebruikerslocatie, ip-adres en de status van eindpuntbeveiliging. De toevoegingen zijn volgens Google speciaal gericht op de uitbreiding van perimeterbeveiliging die steeds vaker van on-premise netwerken verplaatst naar cloudomgevingen. Ict-beheerders moeten nauwkeuriger kunnen beheren welke gebruikers toegang hebben tot Google cloud platform-bronnen. Bron: computable.nl 21-3-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect