Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Grootse doelen bij Alibaba cloud computing na 90 procent omzetgroei

Grootse doelen bij Alibaba cloud computing na 90 procent omzetgroei
06 November 2018 09:58 uur

Alibaba’s cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af.-afdeling heeft zijn omzet in het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar zien groeien met 90 procent. Jack Ma, nu nog voorzitter van de raad van bestuur, zegt grootse doelen te hebben voor de toekomst. De afdeling wil in 2036 twee miljard klanten wereldwijd helpen en 10 miljoen bedrijven ondersteuning bieden.

De cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af.-afdeling van Alibaba draaide een omzet van 825 miljoen dollar, maar maakte een verlies van 22,64 miljoen dollar. Dat verlies is hoger dan een jaar eerder, toen het nog uitkwam op 23,49 miljoen dollar.

Ma zegt dus wel grootse doelen te hebben. Volgens hem bevindt de wereldwijde economie zich momenteel in “een staat van onrust”, met onzekerheden over handelsverhoudingen, de beurzen en de maakindustrie. Daarnaast zijn er spanningen tussen de handelsrelaties van China en de Verenigde Staten, wat volgens Ma ook risicovol is, meldt ZDNet.

Ervaren in tegenslagen

Alibaba heeft al twee keer vergelijkbare tegenslagen gehad in de wereldwijde economie, aldus de voorzitter. “Onze ervaringen uit het verleden vertellen ons dat er grote kansen zijn bij spanningen en frictie. De enige vraag is hoe we daar op in moeten spelen. Monumentale uitdagingen leiden tot monumentale kansen en Alibaba is goed gepositioneerd omdat we bedreven zijn in tegenspoed.” Bron: techzine.nl 5-11-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT