Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

GS1 Cloud moet uitgroeien tot database met miljard producten

GS1 Cloud moet uitgroeien tot database met miljard producten
13 March 2018 09:10 uur

GS1 streeft ernaar om een productdatabase te ontwikkelen waarin de data aanwezig is van meer dan een miljard producten. Het vullen van deze database, GS1 Cloud, start in juli. De lancering ervan werd op het jaarcongres in Barneveld bekend gemaakt. GS1 Cloud moet foutieve of bewust onjuiste informatie sneller dan nu mogelijk is zichtbaar maken.

Volgens de organisatie die uniforme standaarden nastreeft, zal GS1 Cloud uitgroeien tot de grootste productdatabase wereldwijd. Zover is het nog niet, maar ook tegen het eind van dit jaar moeten er al flinke stappen zijn gezet. In juli verwacht de organisatie honderd miljoen producten in de cloud te hebben verzameld. Met de centrale database wil GS1 een stap zetten in het tegengaan van cybercriminaliteit en het veiliger maken van informatie. Toch is volgens de organisatie de aanwezigheid van incorrecte data een minstens zo belangrijk aspect, een reden om extra energie in GS1 Cloud te steken.

‘Businessmodel van sharing komt dichterbij’

Volgens Koos van der Meij, verantwoordelijk voor business development big data en ICT aan de Wageningen Universiteit geeft GS1 Cloud producenten een handvat in handen waarmee ze de keten kunnen versterken. “Het businessmodel van ‘sharing’ komt hiermee dichterbij. Elk jaar komen er miljoenen consumenten bij die heel veel info hebben over jouw product. Hoe ga je daar als bedrijf, producent of retailer, mee om? Op dit moment is de vraag nog hoe je als bedrijf organisatorisch met data omgaat, maar je moet snel toe naar de nieuwe mogelijkheden die data biedt.” Bron: logistiek.nl 12-3-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect