Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Helft Nederlandse bedrijven vertaalt digitale transformatie naar concreet bedrijfsresultaat

Helft Nederlandse bedrijven vertaalt digitale transformatie naar concreet bedrijfsresultaat
01 February 2018 14:27 uur

DXC Technology, end-to-end IT-dienstverlener, heeft de resultaten uit een onderzoek onder IT-beslissers in Nederland onthuld. Daaruit blijkt dat bijna twee derde (63 procent) van de bedrijven in Nederland hun digitaliseringsplannen al in praktijk heeft gebracht.

Ongeveer de helft (45 procent) van alle bedrijven stelt zelfs al een positief effect te zien in omzet of winst. Voor bedrijven zijn deze digitaliseringsinitiatieven van groot belang: liefst 83 procent ziet zijn markt en concurrenten veranderen door de digitale transformatie.

“Digitale transformatie wordt op meer plaatsen binnen een bedrijf geïnitieerd en met een geïntegreerde aanpak doorgevoerd”, aldus Coks Stoffer, managing director Nederland  bij DXC Technology. “Daardoor plukken niet alleen de IT-afdeling, maar ook andere afdelingen als marketing of operationele processen de vruchten van digitale mogelijkheden. Het is dus niet vreemd dat bijna de helft van de bedrijven in Nederland al concreet resultaat ziet.”

Security ‘top of mind’ in Nederlandse bedrijven, opzetten nieuwe bedrijfsmodellen breekt door

Het onderzoek toont aan dat de Nederlandse IT-beslisser zich zeer bewust is van het belang van cyberdefensie. Niet voor niets wordt security in bijna de helft (47 procent) van de gevallen genoemd als belangrijk onderdeel van de digitale agenda. Bedrijven moeten zich nog meer gaan richten op het bestand zijn tegen dreigingen door zich voor te bereiden en te oefenen op cyberaanvallen. Volgens het position paper‘Managing Enterprise Risk in a Connected World’ van DXC Technology, is het van belang om voortdurend sterker en resistenter te worden, in plaats van de aanvallen slechts te overleven. Bron: executive-people.nl 1-2-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT