Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Help, mijn data staan in meerdere clouds

Help, mijn data staan in meerdere clouds
27 March 2018 13:50 uur

Voor veel bedrijven is de situatie glashelder: hun toekomst hangt af van hoe snel en efficiënt ze data kunnen omzetten naar informatie en slimme inzichten voor de business. Helaas zijn steeds meer bedrijfsdata versnipperd opgeslagen meerdere cloudomgevingen. Niet geheel verrassend legt deze ontwikkeling een enorme druk op de CIO.

Dat de cloud populair is, is geen nieuws meer. De migratie naar de cloud biedt bedrijven een adaptieve en schaalbare infrastructuur waarmee zij flexibel, kosteneffectief, wendbaar en schaalbaar data kunnen opslaan en verwerken. Daarbij komt dat je je geen zorgen hoeft te maken over zaken als infrastructuur, hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, volumes, updates en hoge investeringskosten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat cloudplatforms zoals Amazon Web Services (AWS), Google en Microsoft Azure enorm snel marktaandeel veroveren. Desalniettemin zorgt de opkomst van cloud voor nieuwe uitdagingen. Want als je van meerdere platforms gebruik gaat maken, hoe orkestreer je dan alle data en functies?

Omgaan met multicloud

Organisaties die ervoor kiezen om van meerdere clouds gebruik te maken, hebben baat bij een oplossing waarmee zij verschillende omgevingen kunnen orkestreren. Je wilt immers dat data uit cloud 1 en cloud 2 samen gebruikt kunnen worden. Met behulp van moderne technologie kunnen organisaties omgaan met multicloud. Zo kan een cloudintegratieplatform helpen om data uit verschillende omgevingen te integreren en stroomlijnen. Het is een essentiële en strategische component van een moderne data-architectuur. Zo’n platform helpt je om het gebruik van data binnen de organisatie te stroomlijnen en maximaliseren. Bron: itexecutive.nl 26-3-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect