Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Het netwerk tussen private en cloud

Het netwerk tussen private en cloud
06 June 2019 09:36 uur

Een volledig private omgeving, is dat nog wel van deze tijd? Aan de hand van een drietal stellingen over het netwerk vroegen we het een aantal Nederlandse IT-leiders, die op uitnodiging van Juniper Networks bij elkaar waren gekomen, hoe ze denken over connectivity in samenhang met de cloud.

De stellingen waren provocatief: een netwerk is gewoon een netwerk, ook al ga je naar de cloud; hoe meer je in een private omgeving hebt staan, hoe meer je privé houdt; en tot slot: automatiseren ontzorgt. Uit de discussies met het zeer diverse gezelschap dat bijeen was gekomen in de voormalige verkeerstoren op Schiphol, bleek dat het eigen datacenter wel vertrouwd is, maar dat het ook iets kan zijn waarin je door de omstandigheden gevangen zit.

Een netwerk is niet zomaar een netwerk

Erik van der Saag is Sectormanager ICT van Stichting Tabijn, dat de IT regelt van zo’n 25 scholen in Noord-Holland. Daar zijn ze bezig met de overstap naar Office 365. “We hebben nog wel veel in een private omgeving staan”, zegt hij, “zoals Excact en de data op kantoor. Maar ook dat laatste wordt langzaam hybride met Onedrive.” Ze liften bij Tabijn dus mee met de migratie van Microsoft naar de cloud, zoals Van der Saag het uitdrukt. Bron: cio.nl 6-6-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT