Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Hoe AI de rol van IT verandert in 2018

Hoe AI de rol van IT verandert in 2018
30 April 2018 20:26 uur

AI kan een belangrijke rol spelen in het verlichten van de werkdruk bij IT-teams nu de technologie volwassen wordt en praktische toepassingen zich voordoen.

IT-teams krijgen dit jaar te maken met veel druk van verschillende kanten terwijl ze tot hun frustratie tegelijkertijd te maken hebben met beperkingen.

Managers willen voordelen halen uit trends als digitale transformatie, dus ze kijken naar IT die moet zorgen voor nieuwe omzetkanalen, verbeterde klantbetrokkenheid, geoptimaliseerde bedrijfsvoering en op andere manieren de magische transformatieve krachten van technologie benutten.

Werknemers zijn gewend aan de onmiddellijke beloning en eenvoud van consumentenapps en -ervaringen, en verwachten steeds meer van technologie op de werkplek.

De meeste IT-teams zijn blij met de kans om op nieuwe manieren waarde toe te voegen aan de organisatie en nog betere ondersteuning te leveren aan hun collega’s, maar ze zien zich geconfronteerd met harde uitdagingen.

Zoals altijd wordt van ze verwacht dat ze meer doen met minder. Minder geld, minder personeel en – natuurlijk – minder tijd. Er zijn niet genoeg uren in de dag. Bron: cio.nl 30-4-18 Lees verder>>>> 

  • Nederland ICT