Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Hoe automatisering de rol van digitalisering overneemt

Hoe automatisering de rol van digitalisering overneemt
06 April 2017 06:56 uur

Na digitalisering komt een volgende innovatiegolf op ons af, en die is het beste samen te vatten onder het woord ‘automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker’. Van blockchain tot en met machine learning; dit zijn vier voorspellingen van Exact voor de komende jaren op het gebied van automation.

Blockchain: automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker van vertrouwen

Financiële transacties vormen de kern van ons wereldwijde economische systeem. Er gaat veel tijd en geld zitten in het beveiligen van deze transacties. Banken moeten toestemming geven voor transacties tussen twee personen of organisaties en ieder aandeel dat op de beurs wordt verhandeld moet geregistreerd worden door een Central Security Depository (CSD).

Blockchain, de technologie waarop de bitcoin is gebouwd, heeft de potentie om nog veel meer elementen van onze economie en maatschappij te vervangen dan alleen financiële transacties. Denk bijvoorbeeld aan werkkapitaalfinancieringen triple-entry accounting zouden kunnen worden ondersteund door blockchain-technologie.

Op deze manier kan immers een profiel gemaakt van een klant, op basis van historische en actuele betaaldata, en dit profiel is beschikbaar in de blockchain. De technologie maakt het ook mogelijk om transacties tussen organisaties in realtime te vergelijken, waardoor de traditionele audit overbodig wordt. Bron: baaz.nl 6-4-17 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT