Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

IBM en AMD slaan handen ineen rondom security, AI, open source en confidential computing

IBM en AMD slaan handen ineen rondom security, AI, open source en confidential computing
18 November 2020 11:01 uur

AMD en Intel gaan de komende jaren nauw samenwerken op enkele domeinen rond security, AI, open source en confidential computing. De joint development agreement heeft een looptijd van meerdere jaren en heeft als doel om het security en AI aanbod van beide bedrijven te verbeteren en uit te breiden.

Concreet kijken beiden naar open source softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, open standaarden en open architectuur om te werken rond confidential computing in hybride cloudomgeving. Confidential computing is een hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden-gebaseerde technologie waarbij data in een virtuele machine wordt geëncrypteerd, ook als er een workload draait. Ook wordt er gekeken naar high performance computing (HPC) en andere bedrijfskritische zaken gelinkt aan virtualisatieDe technologie waarbij computerprogrammatuur losgekoppeld wordt van de onderliggende apparatuur waardoor meerdere computerprogramma's gebruik kunnen maken van minder onderliggende apparatuur met als doel besparing op kosten van apparatuur en energie. en encryptieHet versleutelen van informatie waarbij alleen de verzender en de ontvanger van de informatie de sleutel hebben om de versleutelde gegevens beschikbaar te maken. Wat elke partij concreet rond de tafel brengt, zoals ontwikkelaars, bestaande expertise of patenten, is nog niet duidelijk, maar beide bedrijven werken momenteel aan een concreet engagement naar elkaar toe.

AMD en Intel maken beiden chips voor (onder meer) de datacentermarkt en zijn op een aantal vlakken dus concurrenten. Door samen te werken willen ze vermoedelijk vooral beiden sterker staan tegen grotere concurrenten (zoals Intel). Daarnaast zijn de twee ook niet volledig onbekend voor elkaar. Zo was AMD CTO Mark Papermaster tot 2008 vicepresident bij IBM. Bron: executive-people.nl

  • Nederland ICT