Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

IBM en Salesforce worden partners in cloud

IBM en Salesforce worden partners in cloud
24 January 2018 13:14 uur

IBM en Salesforce starten een cloudpartnerschap. Kern hiervan is dat IBM Salesforce benoemt tot ‘geprefereerd customer engagement-platform voor sales en services’. Salesforce, op zijn beurt, benoemt IBM tot favoriete leverancier van clouddiensten.

Het verder uitgebreide partnerschap bouwt voort op de combinatie van de diensten Watson (IBM) en Service Cloud Einstein (Salesforce), dat bedrijven toelaat om snellere, door kunstmatige intelligentie gedreven beslissingen te nemen. Voor organisaties betekent dat concreet dat ze hun klanten een betere, gepersonaliseerde ervaring kunnen bezorgen.

Aanleiding voor het partnerschap is volgens IBM dat het bedrijf meer en meer verdient aan de cloud. Waar cloud vier jaar geleden nog goed was voor 10 procent van de totale omzet, is dat nu al 21 procent. De 17 miljard dollar in cloudomzet in 2017 betekent een stijging van 24 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

Het partnerschap volgt een week nadat IBM zijn jaarcijfers bekendmaakte. Hieruit bleek dat het bedrijf in 2017 een omzet van 79,1 miljard dollar heeft behaald. Dat is omgerekend zo’n 64,4 miljard euro. Aan het eind van de streep houdt het 5,8 miljard dollar (4,7 miljard euro) aan winst over. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de ict-gigant. Bron: channelweb.nl 24-1-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT