Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

IBM nestelt meer AI in Db2 database

IBM nestelt meer AI in Db2 database
10 June 2019 17:04 uur

IBM heeft een upgrade aangekondigd in de Db2-database die is ontworpen om bedrijven in staat te stellen AI en data science toe te passen in hun databasebeheerprocessen om gemakkelijker kunstmatige intelligentie te bouwen in applicaties en krijg meer inzicht in hun gegevens.

Een van de vele verbeteringen in Db2 versie 11.5 is ingebouwde ondersteuning voor de ontwikkeling van gegevenswetenschap. Door middel van een reeks nieuw beschikbare stuurprogramma’s voor meerdere open source programmeertalen en frameworks, zal het nu eenvoudiger zijn voor ontwikkelaars om machine learning-modellen te analyseren en te bouwen in applicaties die Db2 gebruiken. De uitbreidingen zijn ontworpen om Db2-ontwikkelaars gemakkelijker te helpen applicaties te schrijven die minder beheer vereisen, beter bestand zijn tegen uitval en de productiviteit helpen verbeteren.

“Tegenwoordig zijn de verwachtingen voor de database hoger”, zegt Prasun Mahapatra , senior databasebeheerder bij Micro Focus, en een Db2-gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten. “Databases moeten slimmer zijn. Door Db2 uit te bouwen als de nieuwe AI-database kunnen gebruikers alles optimaliseren, van het gebruik van datastructuren, geheugen en schijf tot de meest complexe query’s. En dankzij de toegang tot zo’n uitgebreide set Jupyter-notebooks kunnen mensen om hun Db2-ontwikkeling een kickstart te geven.”

De ondersteunde talen omvatten Go, Ruby, Python, PHP, Java, Node.js, Sequelize. Daarnaast is er ondersteuning voor populaire frameworks zoals Visual Studio Code en Jupyter-notebook. De nieuwste stuurprogramma’s en codevoorbeelden voor elk zijn nu beschikbaar op GitHub . Bron: dutchitchannel.nl 8-6-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT