Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Ict-trends en -ontwikkelingen voor het mkb in 2018

Ict-trends en -ontwikkelingen voor het mkb in 2018
12 February 2018 09:43 uur

Ict-trends en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. We schreven al eerder over httpsDe door encryptie beveiligde (s = secure) versie van http://ogd.nl/blog/post/2017/11/belangrijkste-ict-trends-2018/" target="_blank" rel="noopener">de belangrijkste ict-trends voor dit jaar. Maar voor het mkb zijn andere trends belangrijk dan voor bijvoorbeeld enterprise-ondernemingen of start-ups.

Met het toepassen van nieuwe technieken bespaar je al snel kosten, of verbeter je de concurrentiepositie van je bedrijf. Maar welke trends zijn nu echt de moeite waard? En welke passen werkelijk bij jouw bedrijf? We geven je hier een overzicht van de belangrijkste ict-trends waarmee je binnen het mkb écht iets kunt.

De concurrentiepositie verbeteren met ict

Mobiel internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) en online winkelen hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Hierdoor bekijken consumenten een product of dienst vóór een aankoop vaak online, waar zij reviews lezen van andere gebruikers en het aanbod snel kunnen vergelijken. Ook de aanschaf gebeurt steeds vaker online. Bedrijven beginnen daarom een webwinkel en verstrekken online uitgebreide informatie over hun product of dienst. Door inzet van sociale media via platforms als Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram vergroten zij het bereik onder de doelgroep.

Het is hierbij belangrijk om de online service zo persoonlijk mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een chatbot. Deze robot beantwoordt direct unieke vragen van (potentiële) klanten en zo nodig zet hij deze door naar een menselijke klantenservicemedewerker. Dit maakt het voor de klant laagdrempelig om contact op te nemen. Andere trends zijn het bieden van klantenservice via een webcam met een medewerker die live face-to-face vragen beantwoordt, en het na toestemming op afstand meekijken op het apparaat van de klant en daar direct zaken verhelderen door te httpsDe door encryptie beveiligde (s = secure) versie van http://www.amazon.com/p/feature/845cmhb3cv9u3e2">‘tekenen’ op het scherm. Bron: ogd.nl 9-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT