Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

IDC: Cloud IT Infrastructuur markt groeit met dubbele cijfers

IDC: Cloud IT Infrastructuur markt groeit met dubbele cijfers
17 January 2018 08:33 uur

Volgens IDC’s Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, die de vendor inkomsten belicht uit de verkoop van infrastructuur producten (server-, opslag-, en Ethernet-switch) voor cloud IT, met inbegrip van publieke en private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers, steeg deze markt 25,5% jaar-op-jaar in 3Q17, naar een omzet van 11,3 miljard dollar. Huawei, Dell, Inspur, NetApp en de ODM-partijen wisten het meest te groeien.

De opbrengsten uit openbare cloudinfrastructuur stegen jaar op jaar met 32,3 procent in 3Q17 tot 7,7 miljard dollar en vertegenwoordigen nu 30,2 procent van de totale wereldwijde IT-infrastructuuruitgaven, tegenover 26,3 procent een jaar geleden. De inkomsten uit private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers bereikten 3,6 miljard dollar, dat is een jaarlijkse stijging van 13,1 procent.

Infrastructuur

De totale omzet van cloudinfrastructuur in de hele wereld is in 2017 bijna op hetzelfde niveau als in 2013. De traditionele IT-infrastructuuromzet (niet-cloud) groeide 8 procent ten opzichte van een jaar geleden, hoewel deze de afgelopen jaren over het algemeen daalde; ondanks de dalende trend vertegenwoordigt traditioneel IT nog altijd, met 14,2 miljard dollar in 3Q17, nog steeds 55,6 procent van de totale wereldwijde IT-infrastructuuruitgaven.

Public cloud vertegenwoordigde in 3Q17 ook 68 procent van de totale opbrengsten van cloud IT-infrastructuur. De markt met de grootste groei in het segment openbare cloudinfrastructuur waren opslagplatforms met een omzetstijging van 45,1 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar en goed voor 42 procent van de omzet in public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties. Bron: dutchitchannel.nl 16-1-18 Lees verder>>>>

 

  • Nederland ICT
  • ISPConnect