Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

iland ontvangt certificaat voor wereldwijde databeveiliging

iland ontvangt certificaat voor wereldwijde databeveiliging
20 April 2018 04:50 uur

iland, een wereldwijde leverancier van veilige en compliant IaaS-, DRaaS- en cloud backup-diensten, heeft een certificaat van BSI (British Standards Institution) ontvangen voor een nieuwe standaard in databescherming, privacy en beveiliging. BSI is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden in 182 landen actief en is dus tevens van grote waarde in Nederland. De standaard is ontwikkeld in overeenstemming met de inwerkingtreding van de GDPR. Het certificaat bevestigt de leidende rol van iland in cloud compliance en is een aanvulling op eerder behaalde certificaten, zoals ISO 27001, CSA STAR en ISO 20000.

iland is een van de eerste vier bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die onafhankelijk zijn beoordeeld door BSI en een certificaat hebben behaald voor BS 10012: 2017. Dit is een best practice framework voor het opzetten van een Personal Information Management System (PIMS) dat helpt bij het aantonen dat de wet- en regelgeving rondom databescherming wordt nageleefd. Om certificering voor deze standaard te behalen, onderging iland een onafhankelijke toetsing waarbij een grondige audit op locatie plaatsvond voor alle eisen van BS 10012.

iland levert clouddiensten zoals Infrastructure-as-a-Service, Disaster-Recovery-as-a-Service en cloud backup via het wereldwijde, op VMware-gebaseerde, secure cloud platform. “Omdat cloudadoptie groeit in een omgeving die steeds verder gereguleerd wordt, willen klanten alle voordelen van cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. benutten maar tegelijkertijd voldoen aan bestaande regelgeving,” aldus Frank Krieger, VP, Governance, Risk & Compliance bij iland. ”En met de GDPR die volgende maand in werking treedt, is dit voor klanten belangrijker dan ooit. iland helpt klanten in zowel het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten om te voldoen aan deze uitdaging door het bieden van clouddiensten die ondersteund worden door compliance accreditaties.” Bron: resellersbusiness.nl 19-4-18 Lees verder>>>>>

  • Nederland ICT