Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Internet Schoon Manifest: IT-professionals zet je in voor veilig, vrij en open internet

Internet Schoon Manifest: IT-professionals zet je in voor veilig, vrij en open internet
06 December 2018 22:03 uur

IT-professionals, zet je in voor een veilig, vrij en open internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) met behoud van privacy. Daartoe roept het vandaag gepubliceerde InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) Schoon Manifest op.

In manifest bevat gedragsregels op basis van de pijlers: privacy, security en duurzaamheid. Het is opgesteld door het Edese datacenter BIT.

Het manifest is bedoeld om optimaal te kunnen blijven profiteren van de voordelen van IT en te zorgen dat de Nederlandse welvaart niet stil komt te staan. Volgens de opstellers is het noodzakelijk dat de hele branche een bijdrage levert aan een schoon internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www).

Effectieve maatregelen

De IT-markt groeit en daarmee groeit tevens de afhankelijkheid. Inherent hieraan neemt de impact van cybercrime toe. Daarnaast legt het grootgebruik van IT-faciliteiten een aanzienlijke druk op het milieu.

De toenemende risico’s vereisen een verhoogd bewustzijn en effectieve maatregelen. De focus van het manifest ligt op IT- en internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www)gebruik door bedrijven.

“Om ervoor te zorgen dat we maximaal blijven profiteren van de voordelen van IT, is het tijd dat we als IT-professionals allemaal ons steentje bijdragen aan een schoon internet,” zo staat in het manifest te lezen. “Dit vraagt om concrete acties op het gebied van zowel privacy, security en duurzaamheid.” Bron: ictmagazine.nl 6-12-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT