Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Invulling van colocatie verandert onder invloed IoT

Invulling van colocatie verandert onder invloed IoT
06 December 2017 13:20 uur

De zakelijke besluitvorming rond datacenters begint vaak met de locatie. Waar kunnen bedrijven de servers en infrastructuurcomponenten die hun applicaties ondersteunen het beste neerzetten? Voor bedrijven met minder grote concentraties van eindgebruikers luidt het antwoord meestal ‘op locatie’. Voor ondernemingen met meerdere (internationale) vestigingen bieden hosting- en colocatie-bedrijven een effectieve oplossing.

Zij zitten vaak op strategische locaties en kunnen grote groepen werknemers bedienen én diverse connectiviteitsopties bieden. Dit maakt het mogelijk om de kosten in te dammen en voor optimale beschikbaarheid te zorgen.

Colocatie zal echter een nieuwe invulling krijgen naarmate het gebruik van de cloud verder toeneemt en steeds meer zakelijke en consumentendiensten gebruik gaan maken van internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of things (IoT)

Stand van zaken

Grofweg richten hosting- en colocatiediensten zich momenteel op twee dingen: datacenter-resources dichtbij andere belangrijke bedrijfsbronnen brengen en personeel op locatie helpen met het beheer van deze bronnen.  Connectiviteit is een eerste vereiste voor datacenters. Servers moeten een springplank naar het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) bieden, zodat werknemers op verschillende locaties toegang tot hun applicaties krijgen. Colocatiebedrijven bieden in feite fysieke ruimte aan die normaliter door verschillende internetproviders wordt ondersteund.

Aanbieders van colocatiediensten fungeren als carrier-hotel en bieden bedrijven verschillende mogelijkheden om in hun connectiviteitsbehoeften te voorzien. Dit maakt het gebruik van redundante verbindingen mogelijk, iets wat bijdraagt aan high availability. Bovendien kunnen bedrijven op deze manier profiteren van de concurrentie tussen internetproviders. Deze marktwerking stelt hen in staat om hun connectiviteitskosten in te dammen. Bron: channelweb.nl 5-12-17 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT