Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

“IT-er van de toekomst komt zonder schroevendraaier”

“IT-er van de toekomst komt zonder schroevendraaier”
25 April 2018 14:39 uur

De IT-markt staat aan het begin van grote veranderingen. Vincent Verbiesen, algemeen directeur en mede-oprichter van Protinus IT, verwacht meer toegevoegde waarde uit softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden. Een ware aardverschuiving naar cloud, een andere rol voor resellers en distributeurs én een enorme toenemende vraag naar storage. In dit artikel werpt hij een blik op de toekomst.

Dat er in de IT een nieuw tijdperk aangebroken was merkte Verbiesen maar al te goed toen hij 10 jaar na de IT-bubbel midden in de crisis startte met Protinus IT. “We zijn begonnen in een tijd waarin het economisch behoorlijk slecht ging in Nederland. De IT-sector begon zich te realiseren dat de rek er definitief uit was: de traditionele IT moest plaats maken voor een nieuw en eigentijdser model.”

In de afgelopen zeven jaar – tussen de crisis en nu – heeft Verbiesen verschillende ingrijpende veranderingen zien plaatsvinden. De belangrijkste verandering die hij gezien heeft is dat het moeilijker is geworden om onderscheidend te zijn. “Dit geldt zowel voor resellers, distributeurs maar ook voor fabrikanten.”

Onderscheidend

Dat het moeilijk is om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie heeft volgens de mede-oprichter van Protinus IT verschillende oorzaken. “Het lijkt wel of alle partijen aan het wachten zijn, waar de nieuwste technologische ontwikkelingen naartoe gaan. De ontwikkeling van bepaalde traditionele technologieën lijken voor het eerst wat te stagneren. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de huidige discussies en voorspellingen over de Wet van Moore.” Bron: dutchitchannel.nl 25-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT