Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

IT-leiders zijn bezorgd over technologie-uitgaven van andere bedrijfsonderdelen

IT-leiders zijn bezorgd over technologie-uitgaven van andere bedrijfsonderdelen
30 April 2018 20:43 uur

Uit onderzoek van Snow SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden onder IT-leiders van grote organisaties in het Verenigd Koninkrijk, blijkt dat IT-leiders vaak verantwoordelijk worden gehouden voor technologie-uitgaven van andere afdelingen. Door de groei van cloud-oplossingen en Infrastructure as a ServiceDe Cloud Computing dienst waarbij de hardware als dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld (IaaS) kunnen business units eenvoudig zelf technologie aankopen. 24 procent van de respondenten gaf aan dat zeker de helft van de technologie in hun organisatie niet is aangekocht en wordt beheerd door de IT-afdeling, maar door andere afdelingen. Andere belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn:

– 90 procent van de respondenten zegt dat de voorbereiding op een softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden audit steeds meer tijd gaat kosten doordat IT niet overal bij betrokken is.
– 83 procent is bang dat de kosten voor cloud-softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden uit de hand zullen lopen doordat bedrijfsonderdelen zelf technologie blijven aankopen.
– 70 procent is bezorgd over het toegenomen risico van data beveiliging. Bron: emerce.nl 30-4-18 Lees verder>>>>

 

  • Nederland ICT