Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Italiaanse waakhond onderzoekt clouddiensten Google, Apple en Dropbox

Italiaanse waakhond onderzoekt clouddiensten Google, Apple en Dropbox
09 September 2020 14:03 uur

De Italiaanse mededingingsautoriteit AGCM onderzoekt de dataverzameling bij Google Drive, Apple iCloud en Dropbox. De onderzoeken gaan over vermeende oneerlijke handelspraktijken en schendingen van consumentenrechten.

Volgens de AGCM zijn er zes onderzoeken ingesteld tegen de clouddiensten. De onderzoeken naar oneerlijke praktijken bij Google en Apple hebben betrekking op het verzamelen en gebruiken van data voor commerciële doeleinden. De aanbieders zouden dat niet of onvoldoende aangeven aan de gebruikers. Dezelfde klachten gelden ook voor Dropbox, maar die dienst zou bovendien geen duidelijke informatie hebben verstrekt over de voorwaarden en procedures voor het opzeggen van een abonnement.

Verder hekelt de AGCM een aantal contractuele voorwaarden van de bedrijven. Zo geven de diensten zichzelf ruime rechten om de dienst te stoppen of te onderbreken en stellen ze zich vrij van aansprakelijkheid in het geval van verlies van documenten. Volgens de autoriteit gaat het mogelijk om oneerlijke handelspraktijken. Ook hekelt de waakhond het feit dat er meer nadruk ligt op de Engelstalige contracttekst dan de Italiaanse variant. Bron: tweakers.net

  • Nederland ICT