Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Jonge tech-bedrijven kiezen steeds vaker voor Amsterdam

Jonge tech-bedrijven kiezen steeds vaker voor Amsterdam
11 May 2018 09:29 uur

Steeds meer jonge, buitenlandse tech-bedrijven kiezen ervoor om vanuit Amsterdam hun Europese activiteiten te ontplooien. De status van Nederland als Europese tech-hub lijkt daarmee te worden bevestigd.

Dit blijkt uit onderzoek van het Finse Vainu, een bedrijf dat klanten helpt bij het genereren van meer omzet op basis van open data. Het aantal jonge, snel groeiende bedrijven neemt gestaag toe in Nederland. Daar waar er begin 2017 nog zo’n 3000 ‘scale-ups’ waren, zijn dat er een jaar later een kleine 3300 – een stijging van bijna 10%. Een behoorlijk deel daarvan heeft zijn roots in het buitenland en kiest er bewust voor om vanuit de hoofdstad zijn Europese activiteiten te ontplooien. De lobby voor Nederland als ‘Gateway to Europe’ lijkt daarmee haar vruchten af te werpen.

Digitalisering en opleidingsniveau

Naast de aanwezigheid van goede verbindingen met andere Europese steden en het internationale karakter van de stad, spelen ook zaken als de digitalisering en het opleidingspeil van de beroepsbevolking een belangrijke rol. “Nederland is absoluut het beste land voor een scale-up met Europese ambities”, zegt Teele Luga, Country Manager van Vainu. Vainu maakte anderhalf jaar geleden de stap naar Amsterdam. “De meeste mensen spreken hier niet alleen Engels, maar ook Duits of Frans. Bovendien zijn de mensen ondernemend en zit je zo in het buitenland.” Bron: dutchitchannel.nl 10-5-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT