Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Juniper Networks helpt NL-ix om enorme groei in internetverkeer op te vangen

Juniper Networks helpt NL-ix om enorme groei in internetverkeer op te vangen
13 October 2020 09:24 uur

Europese internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) exchange kan dankzij een ultrasnelle en ultraveerkrachtige infrastructuur voorzien in de piekvraag naar cloud-connectiviteit en klantervaring optimaliseren.

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat NL-ix, een van ‘s werelds vijf grootste internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) exchanges, oplossingen van Juniper heeft ingezet om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende vraag naar bandbreedte.

Resillience, lage latency en voldoende capaciteit zijn belangrijk aandachtgebieden in het NL-ix netwerk, terwijl continuïteit een strategisch aandachtspunt was bij de ontwikkeling van het netwerk. Op basis van deze eisen heeft NL-ix een volledig nieuw en separaat opererende infrastructuur gebouwd die functioneert als een redundant netwerk voor het NL-ix netwerk.

Nu in de afgelopen maanden tijdens de lockdown het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) is uitgegroeid tot de dagelijkse levenslijn, voor zowel bedrijven als consumenten in heel Europa en daarbuiten, is de vraag naar bandbreedte met gemiddeld 40% gestegen. NL-ix heeft dit verkeer over haar beide netwerken probleemloos kunnen verwerken zonder congestie of hogere Round Trip Delay tijden. NL-ix is een gedistribueerde internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) exchange waar internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www)verkeer voor heel Europa kan worden uitgewisseld. Daarom is het waarborgen van ultralage latency op het netwerk is van strategisch belang voor het bedrijf. NL-ix bewaakt voortdurend de real-time RTD-latency tussen zijn exchange points in heel Noord-West Europa en publiceert die op de website.

Ook behaalt NL-ix een hogere return on investment dankzij centralisatie, een verminderd gebruik van rackruimte op locatie en lager energieverbruik.

Om dit te realiseren implementeerde NL-ix een aantal oplossingen van Juniper. De Juniper Networks® MX Series 5G Universal Routing Platforms voldeden aan alle eisen van een peeringplatform: krachtig presterende routering en stabiele Layer-2-verbindingen met minimale latency. De MX10008-router zorgt met doorvoersnelheden tot 19,2 Tbps voor duurzame bescherming van de technologische investering. De combinatie van een redundant ontwerp, een hoge poortdichtheid, energie-efficiëntie en lage kosten per bit stelt NL-ix in staat om zijn operationele kosten terug te dringen, grip te houden op de groei van het internetverkeer op de lange termijn en ondersteuning te bieden voor de introductie van nieuwe diensten.

NL-ix maakt gebruik van het MX10008 Universal Routing Platform van Juniper Networks® om ondersteuning te bieden voor zijn secundaire internet exchange-netwerk. Dit waarborgt een veerkrachtige dienst die bestand is tegen elke ongeplande gebeurtenis. NL-ix wilde grip krijgen op onvoorziene verstoringen van zijn bedrijfsactiviteiten. De kans hierop wordt tot geminimaliseerd dankzij de inzet van een secundaire exchange.

Jan Paul Dekker, chief technology officer bij NL-ix, zegt: “Of het nu gaat om werk of privé, ons digitale leven vraagt om een stabiele internetverbinding. NL-ix is goed toegerust op de steeds verdere digitalisering van ons dagelijks leven. Met een strategische focus op veerkracht waarborgen we consistent uitmuntende ervaringen voor ruim 600 leden, waaronder carriers, telecombedrijven, internetproviders, cloud providers en aanbieders van content delivery networks. Onze keuze viel op Juniper vanwege zijn vermogen om op elke schaal krachtige prestaties te bieden.”

Manfred Opificius, vice president Service Providers EMEA bij Juniper Networks, voget daaraan toe: “Omdat NL-ix steeds meer leden bedient en zijn verkeer groeit moest het ervoor zorgen dat zijn netwerk toekomstbestendig was. Met de oplossingen van Juniper kan NL-ix ondanks de voortdurende druk op zijn infrastructuur uitmuntende diensten en ervaringen blijven aanbieden aan zijn bloeiende klantenbestand en aan de eindgebruikers van zijn klanten.” Bron: resellersbusiness.nl

  • Nederland ICT