Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Juniper ziet groeiend gebrek aan juiste netwerk-skillsets

Juniper ziet groeiend gebrek aan juiste netwerk-skillsets
19 December 2018 09:49 uur

Ook in Nederland is er een groeiend gebrek aan IT’ers met de juiste skillsets. Reden voor netwerkaanbieder Juniper om meer tijd en geld te investeren in kennisoverdracht en het ondersteunen van IT-opleidingen. Dat vertelt Melchior Aelmans, senior systems engineer Juniper Networks, in gesprek met Telecompaper.

Een belangrijk probleem in de netwerkwereld is volgens Aelmans een groeiend gebrek aan mensen zoals netwerk- en system engineers met de juiste kennis voor de snel veranderende manier waarop netwerken ingericht en beheerd worden. Kennisoverdracht is volgens Aelmans dan ook zeer noodzakelijk.

“We richten ons traditioneel op grote SP’s en datacentra en daarnaast de laatste jaren ook meer op enterprises. In Nederland bedienen hebben we aantal grote SP’s en enkele Amerikaanse aanbieders met een eigen point of presence. Verder bedienen we veel tier 2 SP’s.”

Meer aandacht voor tier-2 SP’s

Deze laatste groep wil Juniper de komende jaren meer aandacht geven, onder meer met de Mini Tech Club: een forum voor het delen en stimuleren van kennisuitwisseling. Deze SP’s hebben vaak wel een eigen netwerkinfrastructuur, maar zijn afhankelijk van grote transit internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) providers om het hele internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) te kunnen bereiken.  Bron: telecompaper.com 19-12-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT