Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Kaspersky belicht belang van cyberimmuniteit en IT OT Security

Kaspersky belicht belang van cyberimmuniteit en IT OT Security
18 November 2020 10:53 uur

De virtuele editie van de Kaspersky Global Partner Conference 2020 is geslaagd. Wereldwijd bekeken vele resellers de presentaties van Kaspersky medewerkers en ceo Eugene Kaspersky. Er zijn genoeg zaken te beveiligen waarbij cyberimmuniteit en IT OT Security belangrijke aandachtspunten zijn.

De sprekers gingen in op veranderende bedrijfsmodellen en kansen rond groei van professionele diensten. Hierbij is een cyberimmuniteit ecosysteem benadering volgens oprichter en ceo Eugene Kaspersky (foto) de basis voor meer succes in de toekomst voor Kaspersky en zijn partners.

De essentie van cyberimmuniteit volgens Kaspersky is om een zodanig beschermingsniveau te hanteren dat de kosten van een aanval op een bedrijf hoger zijn dan de kosten van mogelijke schade. Tegenwoordig kan geen enkele serieuze cybersecurity-expert een complete beschermingsgarantie geven. Op het huidige niveau van de ontwikkeling van informatietechnologie kan alles worden gehackt – de enige vraag is hoeveel moeite aanvallers bereid zijn te steken. Daarom is de enige manier om een aanval te vermijden, deze economisch onrendabel te maken voor potentiële aanvallers, zoals cybercriminelen als staatshackers.

Security Awareness

Kaspersky biedt tegen deze dreigingen soelaas met het Automated Security Awareness Platform te introduceren, de kern van het Kaspersky Security Awareness-trainingsportfolio. Het platform is een puur online tool waarop medewerkers het hele jaar door hun praktische cybervaardigheden kunnen versterken. Voor de introductie en het beheer van het platform zijn geen specifieke middelen en voorzieningen vereist. Het platform biedt de organisatie hulp bij alle stappen in het traject naar een veilige cyberomgeving. Het bestaat uit een reeks modules die op maat kunnen worden ingezet al naar gelang het niveau en de functie van een medewerker. Mensen met toegang tot vertrouwelijke documenten hebben meer bewustzijn nodig dan iemand zonder toegang tot computers.  En heel belangrijk: door de hoge mate van automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker vergt het platform – na het inrichten ervan op basis van de specifieke noden van de organisatie – slechts zeer beperkt beheer en onderhoud van de verantwoordelijke managers.

IT en OT

Kaspersky belichtte verder het toenemend aantal IT/OT-beveiligingsincidenten (Information Technology/Operational Technology) van het afgelopen jaar.  Kaspersky Lab noemt dit een sterke aanwijzing voor de steeds complexere aard van beveiligingsincidenten die zowel IT- als OT-infrastructuren beïnvloeden. Kaspersky biedt al enige tijd cybersecurity toepassingen om IT- en OT-omgevingen te beschermen, zoals de Kaspersky Industrial CyberSecurity oplossing.

Als reactie op de convergentie van IT- en OT-systemen lanceerde het bedrijf eerder de Kaspersky Industrial CyberSecurity-oplossing. De oplossing omvat een breed scala aan producten en diensten, zoals Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes om industriële endpoints te beschermen en Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks voor het opsporen van gevaren in het netwerk.

Industrial

Kaspersky heeft twee onderzoeksteams rond IT en OT. De eerste ter ondersteuning van zijn industriële oplossingen en een voor bredere marktgerichte megatrends op het gebied van cyberbeveiliging. Deze Kaspersky Industrial Control Systems – Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT) voor industriële oplossingen is gespecialiseerd in samenwerking met toezichthouders en officiële normalisatie-instellingen om best practices te ontwikkelen en onderzoek te doen naar potentiële en bestaande bedreigingen in industriële automatiseringssystemen en het industriële internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) der dingen (IIoT). Ten tweede richt het Global Research & Analysis Team (GReAT) zich op bredere megatrends op het gebied van cyberbeveiliging en ontdekt cyberspionagecampagnes, grote malware, ransomware en ondergrondse cybercriminaliteitstrends over de hele wereld.

Frost & Sullivan eert Kaspersky

Door Machine Learning te combineren via zijn MLAD-technologie en Big Data-analyse via het Kaspersky Security Network, biedt Kaspersky een complete industriële (OT / ICS) cyberbeveiligingsoplossing. Dit staat in een recente analyse van de wereldwijde industriële (OT / CS) cyberbeveiligingsmarkt van Frost & Sullivan. Het onderzoeksbureau erkent Kaspersky met de 2020 Global Company of the Year Award voor het bevorderen van zijn visie om een echt superieure industriële cyberbeveiligingsoplossing te creëren. Kaspersky is volgens het onderzoeksbureau een leider in het analyseren van markttrends en het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen die de belangrijkste pijnpunten in de industriële omgeving effectief aanpakken. Het bedrijf heeft de afgelopen vijf jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt door unieke technologieën zoals Machine Learning for Anomaly Detection (MLAD) en Kaspersky Threat Intelligence Feeds in zijn oplossingen op te nemen, aldus Frost & Sullivan. Bron: dutchitchannel.nl

  • Nederland ICT