Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

KnowBe4 lanceert monitor voor cyberrisico’s van externe leveranciers

KnowBe4 lanceert monitor voor cyberrisico’s van externe leveranciers
09 May 2019 12:20 uur

KnowBe4, leverancier van een platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft zijn governance, risk en compliance  managementplatform, KCM GRC, uitgebreid met een monitor waarmee bedrijven de digitale weerbaarheid en beveiligingsrisico’s van externe leveranciers kunnen beoordelen.

Bedrijven maken gebruik van allerlei leveranciers. Als één van die leveranciers een zwakke beveiliging heeft, kan deze gebruikt worden als aanvalsroute voor een hacker. Third-party riskneemt de laatste jaren sterk toe omdat bedrijven door de digitale transformatie tegenwoordig van allerlei SaaS-, softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden- en webportals gebruikmaken. 59 procent van de bedrijven heeft wel eens te maken gehad met een datalek via een leverancier of externe partij, zo blijkt uit onderzoek voor Ponemon Institue onder bedrijven in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

KnowBe4’s KCM GRC is een intuïtief platform waarmee organisaties de beveiligingsrisico’s van externe leveranciers in kaart kunnen brengen en monitoren. Na een eerste assessment kan het bedrijf het risicogehalte bijhouden op basis van eigen gestelde standaarden. Er is onbeperkte en gratis technische ondersteuning voor KCM GRC, zoals voor alle KnowBe4 modules.

“De beveiligingsrisico’s van externe leveranciers moeten in iedere fase van de vendor lifecycle geadresseerd worden. Door vendor risk op te nemen in het KCM GRC platform hebben klanten een simpel, intuïtief en schaalbaar platform in handen waarmee ze eenvoudig deze risico’s kunnen beheersen,” zegt Blake Huebner, KnowBe4’s SVP voor KCM Strategy. Bron: dutchitchannel.nl 9-5-19

  • Nederland ICT